perjantai 22. lokakuuta 2010

Singapore

Hellou taas, vähän blogin kirjoitukset taas jäänyt, kun on ollut niin paljon muuta tekemistä ja menemistä. Palataampa parin viikon takaisiin tapahtumiin.

Aamulla herätyskello pärähti soimaan kuolettavan aikaisin. Ei auttanut kuin kammeta ylös ja ruveta laittamaan kamoja kasaan. Napattiin taksi ja suunnistettiin Langkawin lentokentälle joka osoittautuikin varsin pieneksi kentäksi.

Lähtöselvityksien ja boardingin jälkeen päästiinkin astelemaan pihan kautta kohti pientä Air Asian konetta.

Lento Singaporeen kesti pari tuntia. Kentälle päästyämme taas pakolliset muodollisuudet ja rinkat kantoon. Lentokentältä lähtiessä tytöt lähtivät taksilla kohti ennakkoon varaamaansa hotellia, kun Mikon kanssa lähdettiin metrolla kohti keskustaa.

Pienen arpomisen ja seikkailun jälkeen päädyttiin Singaporen Little Intiaan - intialaiseen kaupunginosaan josta lähdettiin etsimään majapaikkaa.
Juteltuamme parin muun reissaajan kanssa sekä käytyämme tutkailemassa pari paikkaa läpi, päädyimme Inn Crowd nimiseen guesthouseen joka osoittautui varsin hyväksi ratkaisuksi.

Itseasiassa majapaikka oli mukavin paikka jossa olen ikinä majoittunut reissussa. Aivan mahtava suorastaan. Nukkumapaikat olivat sekadormeissa olevissa kerrossängyissä, mutta mahtavaksi paikan teki sen alakerrassa olevat oleskelutilat.
Sieltä löytyi keittiö jossa reissaajat saivat kokkailla ja syödä omia safkojaan. Jääkaappi joka oli käytettävissä omille ruuilleen, oleskelutila jossa oli telkkari, muutama nettipääte sekä säkkituoleja yleiseen levyttelyyn.
Yleisilmapiiri oli todella rento ja porukka tuli, meni ja puuhaili omiaan kuin omassa asunnossa konsanaan.

Dormihuone.

Oleskelutiloja.


Keittiö.


Ensimmäisenä päivänä pyörittiin hieman pikku-Intian ympäristössä ja käytiin syömässä halpoja intialaisia ruokia.
Majoitus oli hyvällä paikalla, koska sieltä oli vain kävelymatka keskustaan ja ostoskeskuksiin.

Keskustan pikkukatu.

Keskustassa.

Jopa Little India oli siistin näköistä seutua.

Singapore eroaa varsin paljon muista aasian kaupungeista. Se on siisti, todella vehreä ja ennenkaikkea englannin kielinen. Vaikka suurin osa väestöstä on kiinalaisia, on Singaporen valtakieli englanti. Monet puhuvat toisena kielenään sitten jotain muuta.
Oli mukavaa, kun jokapaikassa pystyi asioimaan sujuvasti englannilla ja jokainen vastaantuleva osasi neuvoa yhteisellä kielellä kulkuohjeita eri paikkoihin.

Seuraava päivä, taisi olla maanantai, meni aika pitkälti pyöriessä kaupungilla ja ostoskeskuksissa tutkaillen elektroniikan hintaa. Elektroniikka olikin Singaporessa todella halpaa verrattuna Suomeen. Iski hirveä tarve ostaa kaikkea mahdollista, mutta onnistuin välttämään kaikki isot hankinnat toisin kuin Mikko joka osti uuden kameran n. 30% Suomihintaa halvemmalla.

Illasta lähdettiin pyörähtämään Singaporen kuuluisassa yöeläintarhassa mulkoilemassa eläinmaailman ihmetyksiä. Eläintarha oli siitä mielenkiintoinen, että eläimet eivät olleet häkeissä vaan niillä oli eräänlaisia vallihautoja estämässä pakoa alueeltaan. Jotkin eläimet pyörivät aivan vapaana alueellaan siten, että niitä olisi yltänyt läpsimään vaunusta jolla osa kierroksesta kuljeettiin.

Näin ensimmäistä kertaa elämässäni sarvikuonon livenä. Pakko sanoa, että televisio ei anna todellista kuvaa kyseisten elikoiden luonnollisesta koosta. Ne ovat massiivisia! En ihmettele yhtään, että Afrikassa kuolee vuosittain hirveä määrä ihmisä sarvikuonojen jyräämänä.
Valitettavasti reissusta ei ole hirveästi kuvia, koska objektiivien valovoima ei riittänyt pimeässä kuvaamiseen käsivaralta ja ei ollut jalustaa mukana.

Örriäinen oli yli 20cm pitkä.

Öistä kuvaa.

Tiistaina pyörittiin lisää kaupungilla ja käytiin katselemassa nähtävyyksiä, kuten Marina Bayta ja näköaloja Swizz Hotelin 72. kerroksen näköalabaarista. Tosin itse en pitkään kerennyt nähtävyyksiä katsella, kun olin liikenteessä hihattomalla paidalla joka ei sopinut kyseisen hotellin imago dresscodeen. Heittivät pihalle, prkl...

Singaporen siistiä katumaisemaa.

Rantakatua Marina Bayn lähellä.

Satamamaisemaa.

Sisämetsä.

Päivän aikana tuli ajeltua paljon metrolla ja paikallisbusseilla. Singaporen julkinen liikenne toimii tosi hyvin ja se on kattava, joten jokapaikkaan pääsee kätevästi. Eräs varsin nerokas juttu on, että bussiin mennessä pitää olla tasaraha. Jos maksaa ylimääräistä, ei vaihtorahaa saa.
Tämä nopeuttaa bussiin nousua huomattavasti, koska jokainen vain pudottaa rahat automaattiin ja marssii sisään. Samanlainen systeemi pitäisi saada ehdottomasti Suomeenkin. Ei rahan ja vaihtorahan kanssa arpomista ollenkaan.

Metroasemalla ei ollut orpo olo.

Metrossa sääntöjen rikkominen ei ole köyhänmiehen hommaa.

Kellon lähestyä auringonlaskun aikaa, lähdettiin kohti Singapore Flyeria, maailman korkeinta maailmanpyörää (165m). Turvatoimet kapseleihin mennessä oli varsin vakuuttavat, koska jokainen asiakas käveli metallinpaljastimen läpi sekä tavarat läpivalaistiin. Eivät ilmeisesti halunneet terroritekoja kyseiselle vekottimelle.

Singaporen F1-radan lähtosuora.

Maisemaa merelle päin.
Ajoituis osui varsin nappiin, koska maailmanpyörään astuessa oli vielä valoisaa, mutta pimeä tuli juuri, kun oltiin huippukorkeudessa. Edessä avautui hieno kaupunkimaisema valoineen.

Singapore Flyer.

Marina Bayn luxus hotelli.

Maisemaa katutasosta.

Myöhemmin illasta lähdettiin tekemään visiitti lengendaariseen maineeseen nousseeseen Hard Rock Cafeeseen. Itse tilasin hampurilaisen 280g pihvillä ja annos oli jäätävän iso. Ei jäänyt paljoa nälkä enää sen jälkeen.

10oz burger

Singaporen hieman hienompi kauppakatu.

Keskiviikko meni aika pitkälti kaupungilla pyöriessä. Mikolla oli hieman aikaisempi lento Balille, kuin miulla joten hän lähti kohti kenttää iltapäivästä. Hengailin iltapäivän guesthousella sekä kävin kävelemässä ympäri Little Indiaa.
Satuin osumaan erääseen piskuisen näköiseen intialaiseen ravintolaan jossa tilasin ruuan ennen kentälle lähtöä. Ravintola ja tilattu kana-annos osuivat nappiin. En eläissäni ole syönyt yhtä hyvää intialaista safkaa. Iso ruoka juomalla taisi kustantaa kaiken lisäksi jotain 3,5e.
Syömisen jälkeen palasin Inn Crowdiin, nappasin rinkan mukaan ja lähdin metrolla kohti lentokenttää.

Kaikenkaikkiaan Singapore oli aivan mahtava kaupunki. Sinne on päästävä uudestaan käymään. Ehkä vielä tämän reissun aikana. Voisin aivan hyvin kuvitella asuvani työn takia Singaporessa vuoden jos toisenkin jos tilaisuus tulee.
Kaupunki tuntui hyvin turvalliselta ja kaikki oli selkeän toimivaa. Katukuvassa ei näkynyt juuri ollenkaan kerjäläisiä, rihkaman myyjiä tai muita hihastarepijöitä.
Hintataso oli valitettavasti korkeampi, kuin muissa aasian isoissa kaupungeissa, mutta silti halvempi kuin Suomessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoitavaa? Anna palaa!