sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Sukeltelua

Aamulla herätys puolen kahdeksan maissa aamulla ja aamutoimien jälkeen suunta kohti Golden Divers sukelluslafkaa. GD:llä aamukahvit ja pientä purtavaa muita sukeltajia odotellessa. Sukelluskamat kasaan ja kohti laivaa.

Edessä oli päivän sukellusretki Chumpon Pinnacle nimiseen paikkaan jossa olin jo aikaisemminkin käynyt sukeltelemassa. Tällä kertaa mukana oli huomattavasti enemmän porukkaa, kuin OWD kurssin aikana. Samassa fun dive ryhmässä kanssani oli kaksi tanskalaista heppua ja dive masterimme, jenkkiläinen Adam.

Ensimmäinen sukelluksemme meni 21 metriin joka on syvin sukellus mitä olen tehnyt. Periaatteessa OWD oikeuttaa menemään vain 18 metriin, mutta ei se ilmeisesti ole niin justiinsa.
Sukellukselle tuli pituutta 29 minuuttia eli vähän lyhyempi kuin aikaisemmat sukellukseni.

Sukeltaminen on parhautta. Vedenalaisessa maailmassa kelluu painottomana ja tarkkailee satojatuhansia-miljoonia kaloja ja koralleja sekä kaikkea mahdollista.

Sukelluksen jälkeen pidettiin reilun tunnin tauko, että typpeä, jota muodostuu sukelluksen aikana, kerkeää poistua elimistöstä.

Toinen sukellus meni vähän matalampaan, 18 metriin. Tämä oli tähänastisen laitesukellushistoriani paras sukellus. Sukeltaminen alkoi sujua jo tietynlaisella rentoudella ja yhä vähemmän tarvitsi kiinnittää huomiota nosteenhallintaan, hengittämiseen ja muuhun sukellustekniseen toimintaan. Näkyvyys tänään ei ollut mikään paras mahdollinen, mutta silti auringon paistaessa näki todella hyvin eteensä. Valitettavasti taaskaan en nähnyt haita, joita nimenomaan kyseisessä sukelluspaikassa liikkuu. Sukellukselle tuli mittaa 30 minuuttia. Itselleni jäi happea jälkelle vielä 60bar / 200bar , mutta ryhmänä sukellettaessa pitää mennä sen mukaan kenellä on vähiten happea. Hapen kulutukseen vaikuttaa siis hengitystekniikka eli miten rauhallisesti ja syvään osaa hengittää samalla halliten nosteen.

Illalla lähdettiin käymään rannalla syömässä ja chillailemassa rantaravintoloissa. Matkalla bongattiin mainos snorklausreissusta ympäri Koh Taon saarta. Hetken mielijohteesta bookattiin itsemme mukaan seuraavalle päivälle reissuun.

Aurinko rupesi laskemaan pikkuhiljaa ja lähdettiin etsimään jotain chillailupaikkaa.


Rannalla kävelyn jälkeen päädyttiin jo aikaisemmin tutuksi tulleeseen Lotus Bariin jossa on rannalle hiekalle laitettu tyypillisiä thaimaalaisia makoilupatjoja ja matalia pöytiä. Illasta paikassa rupesi vielä soittamaan heppu akustista kitaraa ja soittamaan tunnetuimpia klassikoita.

Loppuillasta musiikin lisäksi paikalliset tulitaiteilijat aloittivat mahtavan shownsa rannalla.
Simo saikin kirjaimellisesti omat kuumotuksensa showsta.


Simo lähti hieman aikaisemmin guesthouselle, mutta itse jäin vielä istumaan iltaa sukelluskavereiden kanssa jotka olivat myös sattumalta eksyneet samaan paikkaan.


Aamulla herätys kasin maissa ja suunta yhdeksäksi sukellusfirmaa. Saatiin snorklausvälineet ja sitten pienen odottelun jälkeen kohti laivaa.

Reissu osoittautui aivan loistavaksi. Käytiin läpi monta eri sukelluspaikkaa ja kaikissa oli riittävästi aikaa sukellella eikä ollut kiire minnekkään. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta joten näkyvyys oli mitä mainioin.


Oli mahtava tunne päästä sukeltelteleman pelkillä maskilla ja räpylöillä yli kymmeneen metriin.


Kuvat ovat vähän sinisiä, mutta ei ole mitään editointiohjelmaa tällä nettikioskin koneella, joten olkoot sinisiä. Vedenallakuvaus vaatii myös paljon valoa ja miun kameran optiikka on surkea sillä osalla.












Ilmarengas.


Sukellusreissulla tuli löträiltyä vähänväliä aurinkorasvalla joten onnistuttiin kumpikin olla palamatta vaikka sukelleltiin koko päivä.

Illasta lähdettiin käymään syömässä rannalla ja sitten suunnattiin taas Lotus Bariin.
Kun makaa rannalla levyttelypatjoilla katsellen tähtiä, kuunnellen akustista musiikkia ja helmiä biisejä kuten Lemon Tree:a, Wonderwall:ia, Save To Nihgtia, ilman minkäänlaista kiirettä, pystyy todella nauttimaan juuri kyseisestä hetkestä. Ainakin meikäläiselle kyseinen hetki on semmoinen mihin voisi helposti jumahtaa viikoiksi tai kuukausiksi.

Aamulla laitettiin kamat kasaan ja luovutettiin bungalowi pois. Rinkat jätettiin vielä säilytykseen guesthouseen ja lähdettiin rannalle istuskelemaan. Tunnin päästä olisi lähtö kohti Bangkokia jossa vielä reissun viimeiset päivät ja sitten suunta kohti Suomea. Nyt jo ärsyttää, että pitää palata. Tänne voisi jäädä kuukausiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoitavaa? Anna palaa!