torstai 30. syyskuuta 2010

Sushia ja luokkaretkiä

Viimeiset pari viikkoa ovat kuluneet varsin rutiinilla. Kirjoittelen nyt vaan lähinnä jotain highlighteja.

Tässä kun on vajaa pari kuukautta ollut reissussa niin on alkanut pikkuhiljaa tekemään mieli salmiakkia. Eräänä päivänä oli pakko kaivaa esiin eräs hauska läksiäislahja jonka sain kaverilta reissuun lähtiessä. Lahjassa on erilaisia karkkeja lajiteltuna "lääkkeiksi" erilaisiin tilanteisiin.



Nyt, kun on Thaimaan arki tullut tutuksi, ymmärtää täysin vitsit mitä lahjaan on piiloteltu.
Kun kuukausien jälkeenkin taksikuskille kotiosoitteen ilmoittaminen ei vieläkään onnistu, on pakko napata "Kun thai ei taivu" napit... Kun kuukausien jälkeen ei vieläkään onnistu tilaamaan katuravintolassa haluamaansa ruokaa on napattava "Kun thai ei vieläkään taivu" napit...



Viimeviikon tiistaina tytöillä sushin himo kävi ylipääsemättömäksi ja päätettiin lähteä käymään Bangkokin Japanilaisella alueella syömässä ja katselemassa paikkoja. Paikan löytäminen ei mennyt ihan nappiin vaan jäätiin taksista väärässä kohdassa ja käveltiin sitten hieman pitempi lenkki kunnes löydettiin perille.

Matkalla vastaan tuli hieno esimerkki paikallisesta sähköturvallisuudesta.


Lopulta päästiin oikealle ravintolakadulle ja valittiin lyhyen tutkiskelun jälkeen eräs japanilainen ravintola. Paikka oli ihan mukavan oloinen ja ruokapaikatkin oli japanilaistyyliset.






Perjantaina oli ohjelmassa koulun järjestämä luokkaretki... Pattayalle. Vaikka viimeksi jo manasin, että oli ensimmäinen ja viimeinen kerta sinne, mutta niin sitä taas oltiin matkalla sinne aikaisin aamusta. Tällä kertaa ohjelmassa ei ollut Walking Street vaan hieman Pattayan keskustasta syrjässä sijaitseva kasvitieteellinen puutarha oheistoimintoineen.

Kuvia ympäristöstä.




Kaktus jonka kärjessä kasvaa "orava".


Kuvasta ja ilmeistä näkee varsin hyvin kuinka innostunutta porukka oli katselemaan kasveja.


Kasvikierroksen jälkeen mentiin katselemaan esitystä joka esitteli perinteistä Thaimaalaista kulttuuria.


Kulttuurikierroksen jälkeen ohjelmassa oli elefanttishow.


Luokkakuva retkeltä.


Lisää kuvia ympäristöstä.






Reissun lopuksi käytiin vielä pyörähtämässä "Floating Marketilla" eri kelluvalla torilla. Koko tori oli varsinainen kusetus turisteille. Pieneen likaiseen lammikkoon oli rakennettu kojuja jotka myivät pelkkää krääsää. Melkoisen tyhjä arpa.




Kotimatkalta bongattua. Olikohan tarpeeksi valoja?


Kaverini Jarkko ja hänen tyttöystävänsä Helen tulivat sunnuntaina Hongkongista Bangkokiin ja poikkesivat myös samalla käymään kämpillämme. Käytiin pyörähtämässä läheisessä katukeittiössä syömässä ja myöhemmin illasta paikallisessa ravintolassa pelaamassa muutama erä biljardia.

Maanantaina meillä oli toinen luokkaretki joka suuntautui paikallisille elintarviketehtaille. Ensimmäisenä käytiin tutustumassa Ajinomoto:n tehtaaseen joka valmistaa erilaisia makuaineita ruuanlaittoon.

Seuraavana ruokailun jälkeen oli tutustumiskäynti paikallisessa kanatehtaassa. Isolla tehtaalla tuotettiin lihaa kananmunasta myyntipaukkaukseen. Sisällä näkyi miten tajuttomat määrät kananlihaa liikkui hihnastoja pitkin ja lukemattomat ihmiset tekivät liukuhihnatyötä. Valitettavasti sisällä ei saanut kuvailla joten sieltä ei ole kuvia.

Siellä lähtee nirri kanoilta.



Tämänviikon tiistaina meille järjestettiin iltapäivän mittainen Thai-kokkauskurssi.
Menuna oli kevätkääryleet, Pad Thai sekä jonkinlainen makea kurpitsajälkiruoka.



Kokkailemassa.


Kokkauskurssi oli varsin mielenkiintoinen, kun näki käytännössä millaisilla raaka-ainella ja menetelmillä paikalliset ruokaa laittavat. Yksi huomio oli, että mihinkään ruokaan ei laitettu suolaa. Se korvattiin käyttämällä erilaisia luonnon mausteita ja soijasta tulevaa suolaa.


Koska tuosta parvekkeelta on niin mahtavat kaupunkimaisemat niin laitampa taas muutaman kuvan näkyviin mitä olen räpsinyt.


Auringonlaskun aikaan.


Auringonnousun aikaan.



Viimeviikkoina on ollut varsin kovia ukkosia ja paljon salamointia. Muutaman kuvan onnistuin napsaisemaan niin, että salamatkin näkyvät.

Salamointia auringonlaskun aikaan.






Meillä alkoi torstaina vähän vajaan kuukauden mittainen loma koulusta. Mikä olisi parempi tapa viettää loma kuin matkustelu, niimpä huomenna (teknisesti ottaen tänään) olisi aamulla lähtö lentokentälle. Lento lähtee kohti Kuala Lumpuria, Malesiassa. KL:ssa olisi tarkoitus heilua sunnuntaihin ja ottaa illasta yöbussi kohti Langawin biitsimestoja. Langawilta olisi suunta kohti Singaporea jossa parin päivän pyrähdys. Lopulta lento Balille, Indonesiaan ja siellä meneekin loppukuukausi surffatessa ja biitsillä makoillessa.

Blogia päivittelen varmaan huomattavasti harvemmin reissun aikana, kun läppäriä en ota mukaan. Palaillaan...

(ps. kuulin, että Suomessa oli ollut jo pakkasta...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoitavaa? Anna palaa!