perjantai 28. joulukuuta 2012

Besisahariin kohti vuoristoa

Blogin kirjoittamisessa on ollut taas taukoa, kun oltiin trekkailemassa vuoristossa 12 päivää ja luonnollisesti siellä ei ollut läppäri mukana eikä yhteydet käytettävissä.

11.12.2012

Aamulla tuli nukuttua pitkään. Heräiltiin vasta 11 jälkeen. Aamupalan jälkeen vuorossa oli varustehankinnat tulevaa trekkiä varten. Netistä tuli lueskeltua paikasta nimeltä Shona's jonka kehuttiin myyvän laadukasta tavaraa hyvään hintaan. Paikan pitäjä oli austraalialainen vanhempi mies joka tuo tuotteiden vetoketjut ausseista ja teetättää sitten itse varusteet Nepalissa. Ihan hyvä peliliike sillä vetoketjut tuppaavat menemään helposti rikki täkäläisissä vaatteissa.

En muista olenko tässä blogissa jo avautunut siitä miten aasialaiset eivät osaa valmistaa toimivia vetoketjuja. Mulla ei ole yhtään aasiasta ostettua vaatekappaletta jossa olisi enää vetoketjut ehjinä...

Shona'sista tuli hankittua untuvamakuupussi talvikäyttöön. Hintaa jäi vähän reilu 70 euroa. Varsin kohtuullinen hinta sillä vastaavien hinnat pyörivät suomessa 250-350 euron luokassa. Tuli ostettua myös lämpimät hanskat, lämmin fleece (850rp = 7,3e) ja teleskooppisauvat.

Varustehankintojen jälkeen lähdettiin säätämäään tarvittavat luvat trekkaukseen sekä kantajat.
Trekkaamiseen tarvittava TIMS lupa kustansi 10$ ja Annapurna Sanctuary pääsymaksu 23$.
Päätettiin palkata reissuun mukaan 2 kantajaa joille heitetään päivätaipaleiden ajaksi rinkat kantoon, että pystyy itse keskittymään enemmän valokuvaukseen. Kantajien päiväpalkaksi jäi 2x13$ eli 6,5$ / henki/ päivä.

Alunperin oltiin suunniteltu, että vuokrataan untuvatakit trekkiä varten, mutta Shona'sissa niiden hinta näytti olevan 42 euroa. Mikko hehkutti omaa untuvatakkiansa hyvin lämpöiseksi ja Suomessahan on kylmä, kun palaan,  joten tulipa ostettua semmoinenkin omaksi. Suomessa kunnon untuvatakista saa pulittaa monta sataa...

Lähdettiin illasta syömään aikasemmin hyväksi todettuun Gozy Bar ravintolaan. Seuraan liittyi myös Laurin kaveri Olli joka oli vaihto-opiskelijana Nepalissa.

Nepalilainen lämmin olut
Ruokalistalta tuli bongattua Nepalilainen lämmin olut. Pitihän sitä maistaa, kun sen verran erikoiselta vaikutti. Kun juoma viimeinen saapui, jäi sen maistelu melkeimpä ensimmäisiin hörppyihin. Aivan hirveää tököttiä. Olut koostui astian pohjalla olevasta liejusta, jonkinnäköisestä mäskiseoksesta sekä kiehuvasta vedestä. Sekoitusta sitten juotiin alumiinisella pillillä kolpakosta.

Paikan erikoisuus, friteerattuja sieniä. Oli hyviä.

Safkailujen jälkeen siirryttiin istumaan iltaa vielä Full moon chill out bariin jossa oli thaikkutyyliin matalat pöydät ja levyttelypatjoja.

Full Moon Chill out bar

Illan päätteeksi pakattiin vielä trekille tarvittavat neljän henget varusteet 2 rinkkaan jotka otetaan mukaan. Loput tavarat pakattiin muihin rinkkoihin ja jätetään ne hostellin säilytykseen trekin ajaksi.


12.12.2012

Aamulla herätys 7:30, huoneen luovutus ja pikainen aamupala. Käytiin hakemassa kantajat messiin ja suunnistettiin kohti bussiasemaa josta paikallisbussilla kohti Besisaharia, trekin aloituspaikkaa.
Bussimatka kesti 8h ja oli kohtuullisen ikävä. Paikallisbussin jalkatila oli niin pieni, että jalat eivät mahtuneet ollenkaan väliin vaan joutui istumaan koko matkan vinossa jalat käytävän puolella. Loppumatkasta selkä alkoi jo kipeytyä monen tunnin vinossa istumisen seurauksena.


Bussimatka alkamassa

Rowan ja bussiin maalattu Che Guevara


Lopulta päästiin perille ja saatiin majapaikka. Hintaa jäi majoitukselle 4 hengen huoneessa 125 rp / henki eli hieman päälle euro yöltä. Illan päätteeksi käytiin vielä kävelemässä hieman kaupungilla, mutta koko kylä tuntui olevan jo pimeänä vaikka kello ei ollut hirveän paljon.

Majoitus Besisaharissa
Makuupussi pääsi testiin jo käytännössä, koska huoneessa ei ollut minkäänlaista lämmitystä ja lämpötila laski yön aikana lähelle nollaa.