lauantai 20. helmikuuta 2010

Koh Taolla

Taas on pari päivää kulunut saapumisesta saarelle.

Kerrataampa taas vähän tapahtumia.
Saavuttiin siis aamulla aikaisin ja käytiin ensin syömässä aamupala ja tutkimassa hieman saaren karttaa ja laatimassa toimintasuunnitelmaa.

Pienen hengähdyksen ja tutkailun jälkeen lähdettiin etsimään majoitusta ranskalaisen Hermannin kanssa joka tavattiin matkalla Phi Phi:ltä Koh Taolle. Kiertelimme paikkoja läpi ja päädyimme ottamaan kämpän läheltä Sairee Beachia, aluksi yhdeksi yöksi.
Hermann halusi matkustamisen jälkeen huoneen ilmastoinnilla joten hän jatkoi vielä kämpän etsintää eteenpäin. Kaveri muuten oli varsin huoleton veikko. Kertoi lähteneensä Phi Phillä melomaan ympäriinsä vuokraamallaan kajakilla. Löysi jonkun kivan pikkusaaren rantoineen joten viritti riippumaton palmujen väliin ja vietti yön riippumatossa. Hän oli tietenkin unohtanut jo välissä, että vuokrasi kajaakkia vain muutamiksi tunneiksi joten vuokrapaikan henkilöt hyppivät onnesta, kun Hermann seuraavana päivänä palasi hengissä takaisin. Olivat ihan varmoja, että hän olisi löytynyt Andamaanienmeren pohjasta.

Tässä vielä muutama kuva matkalta.

Surat Thanissa vaihdettiin bussista laivaan ja samalla oli parin tunnin ruokabreikki. Kuvassa myös ranskalainen Hermann.


Pöydässä istuskellessamme huomasin jonkun massiivisen lähestyvän. Se oli elefantti. Hitto sentään, varsinainen otus livenä nähtynä. Pakkohan sitä oli lähteä töllistelemään.


Näkymä laivalta toi väkisinkin mieleen luksusmallisen orjalaivan. Matka sujui kuitenkin varsin mukavasti.


Bungalowiin majoitettuamme kävin juttelemassa viereisen mökin asukkaiden kanssa, kahden hollantilaisen tyypin kanssa jotka olivat lähteneet reissuun valmistuttuaan koulusta. He kertoivat, että kämpät joihin sattumalta olimme tulleet, olivat kyseisen alueen parhaita hintalaatusuhteeltaan. Pariskunta oli ollut reissussa jo 1,5kk ja tämä oli heidän viimeinen yö saarella.

Tuomaksen thaimaalainen kaveri May saapui myös saarelle ja tuli majoittumaan kanssamme. Oma bungalowi merinäkymällä ja omalla parvekkeella (täydellinen riippumatolle) maksaa tällä hetkellä 330 bahtia eli n. 6.6e yö.

Näkymä parvekkeelta merelle.


Ja koko bungalowi kuvassa.


Bungalowin aivan juurella on korkea palmu. Kookospähkinät houkuttelivat joten olihan sinne pakko yrittää kiivetä.

En päässyt ylös asti. Ei uskaltanut. Pitää kokeilla uudestaan jossain pehmeämmällä alustalla.

Jo useamman päivän ajan mielessäni oli kytenyt ajatus mennä laitesukelluskurssille. Olihan se ollut yksi unelmistani aina pienestä lähtien.

Aikani riippumatossa levyteltyäni lähdin kiertelemään sukellusmestoja läpi (ja niitä Koh Taolla riittää). Kierreltyäni paikkoja, 2 paikkaa valikoitui yri muiden. Crystal Divers ja Golden Divers.
Myöhemmin iltapäivällä guesthousen ravintolassa törmäsin pariin suomalaiseen tyyppiin ja kävi ilmi, että he olivat saarella pitempään oleskelleita, Dive Mastereiksi kouluttautuvia hemmoja. He antoivat vinkkiä, että kannattaa valita joku pieni sukellusfirma, että saa yksityista opetusta isojen ryhmien sijaan.

Alkuillasta kävin vuokraamassa guesthousen läheltä maskin ja räpylät ja kävin lähirannassa snorklailemassa. Kaloja näkyi melkoiset määrät.

Ennen auringonlaskua lähdettiin Sairee Beachin toiseen päähän erääseen rantaravintolaan syömään ja mukaan liittyi May:n kaveri ja hänen saksalainen miehensä joka työskentelee sukellusopettajana saarella. Hänen kanssaan tuli keskusteltua paljon laitesukelluksesta.

Jokaisessa rannalla olevassa kiikussa on pakko käydä kiikkumassa.


Auringonlasku Sairee Beachilta.



Auringon laskettua mentiin erääseen rantabaariin istuskelemaan ja katselemaan tulishowta. Samaan aikaan lavalla joku aussi soitteli akustista musiikkia livenä. Varsin rentoa etten sanoisi.

Makuualustoja rannalla. Edessä näkyy palmuja, meri, kuu ja tähtiä. Tähtitaivas täällä etelässä on jotain todella hypnoottista. Aivan erilaista kuin pohjoisessa Suomessa.


Tulishowta rannalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoitavaa? Anna palaa!