maanantai 15. helmikuuta 2010

Kävelyä ja aurinkoa

Tänäaamuna herättiin aikaisin, jo ysin maissa. Käytiin kiipeilemässä guesthousen taakse mäelle kulkevalle polulle jossa oli näköalapiste. Korkeutta oli huimat 189 metriä vedenpinnasta ja laittoi puuskuttamaan melkoisesti johtuen jyrkästä noususta. Kiipeämisen jälkeen käytiin aamupalalla ja sitten tultiin pakkailemaan rinkat ja kirjauduttiin ulos guesthousesta.

Kuva näköalapaikalta:


Tarkoitus oli tänään lähteä metsästämään halvempaa guesthousea tai omaa bungalowia vähän kauempaa pahimmista turistirysista.

Lähdettiin kävelemään Long Beachin suuntaan kaikki tavarat mukana, rinkat selässä ja reput kannossa. Ei tarvinnut ainakaan paleltua kävellessä.



Löydettiin turistirantojen vierestä yksi vähän rauhallisempi rannanpätkä, mutta valitettavasti kaikki bungalowit sen ympärillä oli varattu. Jatkettiin kulkemista ja lopulta tultiin Long Beachille. Kävi selväksi, että paikka olivan kauhistuttava turistirysä (niinkuin koko Phi Phi). Ranta täynnä ruotsalaisia turisteja ja Villa Resortteja.

Parin tunnin kävelyn ja usean kilometrin jälkeen palattiin takaisin aikaisemmin löytämäämme rauhalliseen rannanpätkään. Reput lensi samantien santaan ja alkoi riippumattojen armoton viritys.



Iltapäivä menikin rennosti riippumatossa ja auringossa levytellen. Tuli käytyä meressä uimassa ensimmäistä kertaa tämän reissun aikana.




Oli ongelma, "Kuinka saisin rikki kookospähkinän..."



Alkuillasta lähdettiin metsästämään uutta guesthousea yöksi. Samalla päätettiin lähteä Phi Philtä pois jo päivää aikaisemmin. Löysimme eilisen guesthousen vierestä mukavan 3 hengen kämpän joka oli kaiken lisäksi vielä halvempi. Nyt hintaa jäi yölle 7,5e / henkilö. Otettiin kämppä 2 päiväksi.



Bongattiin alkuillasta syömässä käydessä rannalta bilemainos. Bileet olivat menneet, mutta varmasti menoa löytyy joka ilta. Pitää lähteä tarkastamaan mikä meno on. Paikka näytti varsin rennolta.





Huomenna olisi tarkoitus ottaa vene alle ja lähteä kiertelemään lähisaaristoa sekä snorklailemaan.

Sen verran onnistuin saamaan päivällä aurinkoa, että niska ja hartiat paloivat. Selkään tosin jäi varsin katu-uskottavat rusketusraidat rinkan hihnoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoitavaa? Anna palaa!