lauantai 6. helmikuuta 2010

Blogi avattu

Noniin, viimeinkin sain aikaiseksi tehdä blogin, jossa tulen kertomaan Kaakkois-Aasiaan suuntautuvasta backpacking reissustani. Myöhemmin syksyllä tulen kertomaan blogissa myös vaihto-opiskelustani Aasiassa.

Kirjoitan tähän alkuun vähän faktaa siltä varalta, että joku tuntematonkin eksyy lueskelemaan blogiani.

Olen Jani Vehviläinen, 23-vuotias yliopisto-opiskelija Lappeenrannasta.

Olen aina tykännyt matkustelusta tosi paljon, mutta en voi väittää olevani edes kokenut matkustelija vaan reissut ovat rajoittuneet lähinnä satunnaisiin lomailuihin paketti- ja ryhmämatkoilla harvakseltaan. Tähän mennessä olen käynyt Ruotsissa, Virossa, Saksassa, Maltalla ja Kanarialla.

Idea backpacking eli omatoimisesta "reppureissusta" jäi kytemään ajatuksen tasolla nähtyäni ensimmäisen kerran Madventures tv-sarjan ensimmäisen tuotantokauden televisiossa.

Reissun suunnittelu jatkui seuraavina vuosina vaihtelevalla intensiivisyydellä, mutta pitkälti ajatuksen tasolla vain. Mitään konkreettista ei tapahtunut.

Viimekesänä (2009) olin päättänyt säästää osan kesätyörahoistani talvea varten ja nimenomaan matkusteluun.

Lopullinen ratkaisu reissuun lähtemisestä syntyi, kun kaverini Lappeenrannasta, Tuomas Vilokkinen kertoi lähtevänsä Bangkokiin, Thaimaaseen opiskelijavaihtoon syksyksi.
Tästä alkoi reissun alustava suunnittelu ja näin päätettiinkin lähteä "trävelläämään" ympäri Kaakkois-Aasiaa Tuomaksen vaihdon päätyttyä.

Aloitin lentolippujen edullisen metsästyksen ja löydettyäni hyvän tarjouksen, lyötiin reissuaikataulu lukkoon.

Lento tulisi lähtemään 9. helmikuuta 2010. Takaisin Suomeen kuukauden kuluttua.
Kuukausi matkustellessa ei ole kovin pitkä aika, mutta sen verran pystyin järjestämään aikaa, että opinnot yliopistossa ja työ ylioppilaskunnassa eivät häiriinny liikaa.

Loppukesän aikana tuli lueskeltua netistä paljon muiden tekemistä reissuista ja osteltua tarjouksista kaikenlaisia matkatarvikkeita, mitä en vielä omistanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoitavaa? Anna palaa!