sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Koh Phangan

Koh Phanganilla on oleiltu nyt jo useampi päivä. Kuume on tiessään ja olokin parempi.

Koh Taolta lähtiessä tänne Phanganille oli tarjolla useammanlaisia laivalippuja. Oli nopeaa katamaraania ja hitaampaa laivaa. Tuomas ja May ottivat nopean ja mie hitaamman. Eihän tässä matkustaessa mikään kiire ole. Laivamatka kesti reilun pari tuntia ja maksoi 250bahtia. Laivalla linnoittauduin koko matkaksi keulalla olevalle tasanteelle jossa oli hengailemassa myös Amerikkalaisten reissaajien joukko. Oli varsin rentoa makailla auringossa samalla, kun jonkun soitin soitteli loistavia konemusabiisejä ilmoille. Itseasiassa ipod joka soittimessa oli, olisi ihan hyvin voinut kuulua miulle, koska biisit olivat niin samoja mitä itsellänikin on. Koh Phanganille saavuttuani soittelin Tuomakselle ja he olivatkin jo vuokranneet itselleen skootterin ja olivat jo kiertelemässä saaren länsirantaa.

Edellisenä päivänä olin Koh Taolla törmännyt rantaravintolassa Hollantilaiseen Gunn:iin joka oli juuri tullut Phanganilta. Hän kehui kovasti saaren eteläpuolella olevalla Baan Kai Beachillä olevia guesthouseja. Otin taksin rannalle ja läksin etsimään majoituspaikkaa. Taksista päästyäni rupesi satamaan ensimmäistä kertaa koko Thaimaanreissuni aikana. Sade erosi varsin paljon suomalaisesta, koska tuntui, että pisarat olivat vähintään golf-pallon kokoisia ja kastelivat kuin vesi konsanaan. Koko sen 2 tuntia mitä kävelin rantaa pitkin etsiskellen guesthousea, satoi vettä. Onneksi tuli gläditettyä kaikki tavarat rinkassa muovipussein ennen lähtöä. Lopulta löysin varsin mukavan guesthousen nimeltä Golden Beach Bungalows. Tuomas ja May olivatkin jo ottaneet itselleen bungalowin toiselta rannalta, koska oli ruvennut satamaan, joten otin itselleni kivan pikku bungalowin omalla terassilla hintaan 300 bahtia yö.


Vietin melkein koko päivän guesthousen mäenpäällä olevalla terassilla riippumatossa ja lueskellen Mika Waltarin Sinuhe egyptiläistä. Istuskelin iltaa myö englantilaisen 46 vuotiaan Steven kanssa joka oli 19 vuotta elämästään reissaillut ympäri palloa ristiin rastiin. Nyt hän oli väsähtänyt matkusteluun ja oli ostanut Koh Phanganilta asunnon johon meinasi asettua lopullisesti. Hän kertoi paljon reissuvinkkejä Thaimaata ja Koh Phangania koskien. Auringonlasku oli jälleen mahtavaa seurattavaa.


Olimme sopineet Tuomaksen kanssa, että tavataan seuraavana päivänä satamassa Thongsalanissa joten aamulla herättyäni ja syötyäni, guesthousen eräs työntekijä heitti minut moottoripyörällä satamaan. Satamasta otin myös itselleni skootterin vuokralle. Tällä kertaa kyseessä olikin varsin mukava vekotin. Verrattain uusi peli joka kulkee "vähän eritavalla" kuin suomessa käytössä olevat. Lähdettiin porukalla etsimään majoitusta ja kiertelemisen jälkeen löydettiinkin siisti paikka omalla uima-altaalla ja vain 500bahtia yö. Paikka sijaitsi myö Baan Kai Beachillä, itseasiassa vain n. 600m päässä viimeöisestä majoituspaikasti. Varattiin majoitus suoraan 2. päivä maaliskuuta asti, koska legendaariset Full Moon Partyt olivat tulossa ja sen myötä jokainen majapaikka Haad Rin -rannan lähellä meinaa täyttyä hetkessä.


Majoituksen löydyttyä tehtiin peliveto ja päätettiin tänään pitää nappopäivä. Skootterit alle ja lähimmästä Seven elevenistä hakemaan kaljaa, Seven elevenillä oli eräs koira joka oli päättänyt tehdä samoin.


Smirnoff icea ja Bacardi breezereita. Juomat jäillä täytettyihin pusseihin ja altaalle makoilemaan.


Täällä Thaimaassa Smirnoffit ja Bacardit ovat noin 3 kertaa halvempia kuin suomessa. Illasta käytiin syömässä ja muuten loppuilta menikin altaalla samoissa merkeissä, paitsi aurinkoisen tilalla oli öinen meri, kuu ja tähdet. Aivan mahtavaa.

Illalla löysin vessani lattialta hämähäkin jonka onnistuin humaanisti ajamaan pihalle tappamatta sitä.


Aamulla ei minkäänlaisia oloja. Itseasiassa unirytmi on mukautunut sellaiseksi, että yleensä jo ysin jälkeen alkaa väsyttää ja 10 maissa on jo nukkumassa, joten aamulla pääsee jo kahdeksan jälkeen ylös. Aamupalan jälkeen taas altaalle makoilemaan aurinkoon. Iltapäivästä käytiin ajelemassa pitkin jyrkkiä ja kiemuraisia "vuoristoteitä". Kivaa ajelua. Käytiin katsomassa valmiiksi paikka jossa Full Moon Partyt ovat 1. maaliskuuta. Kun tuolla skootterilla ajelee melkein satasta ajovarusteina pelkkä styroksinen "potta" ja aurinkolasit niin pakko myöntää, että alkaa vähän hirvittää. Pelkka kaatuminen tekisi jo niin pahat jäljet, että ei uskalla kuvitella.


Full Moonin järjestysaika tuli meile yllätyksenä, koska aikaisemmin syksyllä ajankohtaa tarkistettaessa luki, että se olisi ollut 28. päivä. Tehtiin samalla päätös jättää Kambodzan kierros seuraavaan reissuun, koska tulisi hirveä kiire juosta paikasta toiseen. Amatöörimaisesti tuli siis kuukauden reissulle alunperinkin ahnehdittua liikaa kohteita. Matkustamisesta häviää mukavuus jos on jatkuvasti kiire. Full Moon - bileiden jälkeen jatkosta ei ole vielä mitään tietoa, mutta toisaalta ei tarvitse ollakkaan. Katsotaan mitä eteen tulee.

Illalla käytiin kiertelemässä rannalla otettiin kuvia.

Palmusta tippu pähkinä. MIUN pähkinä!



Pari Tuomaksen paremmalla kameralla ottamaa, aivan käsittämättömän hienoa kuvaa:



Näissä maisemissa valaistuminen on lähellä.

Auringonlaskun jälkeen mentiin syömään paikalliseen grillibuffeeseen. Varsin kattava ateria kustansi 110bahtia eli noin 2,2e.

Illalla kaverimme Simo soitteli, että on tulossa myös Full Moon partyille Koh Phanganille.

Aamulla kävin hakemassa Simon satamasta skootterilla ja suunnistimme aamupalalle.

Aamupalapaikassa olikin edessä varsin huvittava näky. Pieni apina joka leikkisästi pomppi ympäriinsä. Oli kyseisen ravintolan omistajien lemmikki.



Aamupalan jälkeen käytiin saaren suurimmalla vesiputouksella joka oli valitettavasti varsin kuivunut tähän aikaan vuodesta.



Tulipahan ainakin kiivettyä useita satoja metrejä pitkin viidakkometsäpolkuja. Nyt tietokone kiinni ja rannalle levyttelemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoitavaa? Anna palaa!