maanantai 22. helmikuuta 2010

PADI OWD Certification

Päivät tuntuvat todella pitkiltä kun aamulla herää jo kahdeksan jälkeen. Toisaalta tälläinen unirytmi tulee täällä tosi helposti koska heti aamusta aikaisin on valoisaa ja illalla pimennyttyä alkaa jo väsyttämään tosi paljon.

Eilen oli sukelluskurssin 2 viimeistä sukellusta. Mentiin Champon Pinnacle nimiseen paikkaan joka nimensä mukaisesti on "vuoren huippu" keskellä merta. Tosin sillä erotuksella, että merenpinnan yläpuolelle ei näy mitään.

Ekalla sukelluksella harjoiteltiin alkuun vielä sukeltajan perustaitoja ja loppu olikin niin sanottua fun dive:ä. En ole ikinä eläissäni nähnyt yhtä paljon kaloja kuin tällä sukelluksella. Kaloja oli miljoonia. Pieniä kaloja silmänkantamattomiin, keskikokoisia kaloja silmänkantamattomiin sekä muutama isompikin kala, ehkä reilun metrin mittaisia.

Tällä sukelluksella mentiin 18 metriin asti mikä on OWD luokan suurin sallittu syvyys. Kun sukellettiin 18m syvyydessä ja pohja oli puolen metrin päässä mahasta ja tultiin syvänteen kohdalle jossa alapuolella näkyi yli 10 metriä syvemmällä pohja, oli fiilis aivan kuin olisi lentänyt. Kellui vai painottomasti kaiken yläpuolella. Aivan uskomaton tunne.



Sukelluksien välissä pidettiin reilun tunnin tauko, että ylimääräinen typpikaasu, mitä muodostuu vereen sukeltaessa, kerkeää poistumaan elimistöstä.

Toisella sukelluksella harjoiteltiin vielä suunnistamista kompassin avulla veden alla.

Sukelluksien jälkeen palattiin takaisin sukeluskoululle ja täyteltiin viralliset laput.

Sukelluskurssi oli takana ja olin virallisesti PADI OWD sertifioitu laitesukeltaja. Aivan mahtava kokemus, onneksi tuli lähdettyä kurssille. Nyt olen siis oikeutettu menemään missä vaan fun dive sukelluksille 18m syvyyksiin asti.

Loppupäivä meni riippumatossa rentoutuen. Ei jaksanut lähteä edes käymään missään.
Auringonlaskut täällä ovat uskomattoman kauniita. Kävin illalla istumassa guesthousen lähirannalla kallioilla katsellen auringonlaskua ja huikkaillen samalla kylmää Changia.



Illan pimennyttyä takaisin riippumattoon ja suomesta roudaamani kynttilä palamaan terassille samalla, kun matkakaiuttimet soittavat letkeää chillailumusiikkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoitavaa? Anna palaa!