sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Tilannepäivitystä

Terveppä taas.

Kirjoittelen tekstiä tällä hetkellä Phi Phi:n saarelta etelä-Thaimaasta.
Takana on melkoisen rankka, yli 12h matkustus Bangkokista. Matkustamisesta erityisen raskasta teki väsymys ja matkaa edeltäneen yön valvominen.

Oltiin bookattu jo syksyllä lentoliput Bangkokista etelään, Si Thammaratiin huikeaan 11e hintaan.
Lentämällä säästettiin noin 14h bussimatka mantereen halki mikä olisi kasvattanut taipaleen pituutta 12 tunnista vuorokauteen. Lentokentällä oltiin varsin ajoissa, noin 2 tuntia ennen lennon lähtöä. Silti meni aivan viimeminuutille, että emme myöhästyneet lennosta pienen porttisekaannuksen takia. Noh, näitä sattuu ja onneksi päästiin kuitenkin lennolle.



Kun lento saapui Si Thammaratiin, huomattiin, että kyseessä oli joku ihme pikkukenttä keskellä ei mitään. Silmänkantamattomiin vain maalaismaisemaa. Saatiin taksikyyti paikalliselle bussiasemalle josta saatiin hankittua bussiliput Krabille. Bussi lähti vasta parin tunnin päästä joten ei muuta kuin rinkka tyynyksi ja levyksi aurinkoon. Reilun 4 tunnin matka paikallisella bussilla maksoi 160bahtia eli noin 3,2 euroa. Ei paha hinta todellakaan. Oltiin muuten ainoat länsimaalaiset koko bussissa.

Krabille matka kului melkoisesti pilkkiessä. Nukuttua ei varsinaisesti saanut, mutta hyvin lähellä se oli. Krabilla bussiasemalta tuk-tuk (3 pyöräinen mopo penkeillä) alle ja suunta kohti satamaa. Satamasta 1,5 laivamatka ja oltiin Phi Phi:llä.
Laivassa sama unen rajamailla häilyminen jatkui osaltani. Tuomas sensijaan koisasi kuin viimeistä päivää.



Paikalle saavuttuamme alkoi välittömästi sopivan guesthousen tai bungalowin metsästys.
Kiertelimme useita paikkoja lävitse, katsoimme huoneita ja kyselimme hintoja. Tarpeeksi monen täyden tai kalliin bungalowin jälkeen päädyimmme ottamaan 2 hengen huoneen tuulettimelta hieman korkeammalta mäen rinteeltä. Ikävänä yllätyksenä tuli high seasonin johdosta korkealla olevat hinnat. Edes jollain tasolla säädylliset guesthousejen huoneet maksoivat vähintään 800bahtia eli 16e / yö. Koska olimme väsyneita reissusta ja valvomisesta, emme jaksaneet lähteä seikkailemaan sen enempää joten päädyimme maksamaan melkoisen laadukkaasta kämpästä turistialueen lähellä 9e/henki/yö.

Heti saarelle saavuttuamme huomasimme, että paikka oli aivan karsea turistimesta. Huomenna heti aamusta alkaa paremman kämpän etsinta saaren hiljaisemmilta rannoilta minne pääsee virittämään riippumaton omalle parvekkeelle. Samalla alkaa myös operaatio "Rusketus".

Tässä vielä kuva auringonlaskunäkymäästä guesthousen parvekkeelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoitavaa? Anna palaa!